Vuoden suomenopettaja 2021 on Hanna Männikkölahti

6.10.2021

Onnea!

Vuoden suomenopettajan valintaperusteissa kiinnitetään huomiota:

  • opettajan halukkuuteen jakaa osaamistaan ja kokemuksiaan muille opettajille (erityinen painotus 2021)
  • opettajan innostuneisuuteen ja innostavuuteen sekä
  • opettajan ansioihin suomen kielen opetuksen pedagogisessa kehittämisessä.

Vuoden 2021 suomenopettaja ja selkomukauttaja, Hanna Männikkölahti, vastaa erinomaisesti tähän painotukseen. Hanna on työllistänyt itsensä oman yrityksensä kautta suomen kielen opettajana, selkomukauttajana ja kouluttajana. Hanna jakaa väsymättä muille opettajille osaamistaan, tietotaitoaan ja kokemuksiaan, joita hänelle onkin kertynyt jo pitkältä ajalta. Hanna jakaa tietämystään auliisti niin koulutuksissaan kuin mentorinakin. Hän on auttanut paljon sekä aloittelevia että kokeneempiakin kollegoita muun muassa pedagogisissa ja yksityisyrittäjyyteen liittyvissä kysymyksissä. Hanna jakaa myös tietoa suomen kielestä moninaisilla tavoilla käyttäen esimerkiksi erinomaista Random Finnish Lesson -blogiaan ja erilaisia sosiaalisen median kanavia tiedonjaossa.

Hanna työskentelee suomen kielen yksityisopettajana ja tarjoaa opetusta videoyhteydellä. Hän on innostanut muitakin opettajia tutustumaan yksityisopettajuuteen. Lisäksi hän luo ihailtavasti yhteishenkeä tähän suomenopettajien joukkoon, joka muuten olisi yksin ja ehkä vähän irrallaan muista. Hän kertoo yrittäjyydestä, sen iloista ja haasteista, rohkaisee ja kannustaa, eikä suinkaan näe muita yksityisopettajia kilpailijoinaan, vaan auttaa muitakin löytämään asiakkaita.

Hanna opettaa suomea etäopetuksena ja on myös edelläkävijä tällä alueella: hänellä onkin oppilaita ympäri maailman. Hanna paitsi opettaa kieltä, myös tukee oppijaa sopivan oppimisstrategian löytämisessä.

Lisäksi Hanna on selkomukauttanut useita suosittuja kirjoja, kuten Kari Hotakaisen Tuntematon Kimi Räikkönen ja Eve Hietamiehen Yösyöttö ja Tarhapäivä. Hanna kouluttaa valtakunnallisesti ja kansainvälisesti selkokirjallisuuteen liittyvistä asioista monille eri kohderyhmille ja vie näin tietoa selkokirjojen käyttömahdollisuuksista laajalle yleisölle.

Hanna on erinomainen valinta vuoden 2021 suomenopettajaksi, koska hän on innovatiivinen, yrittäjähenkinen ja kollegiaalinen sekä innostunut kehittämään suomi toisena kielenä -opetusta. Paljon onnea, Hanna!

Kuva: Agata Anttonen